Hej, gäst! [ Registrera dig | Logga in ]   rss feed
 

FAQ

1. Kostar det något?

Nej! Alla virkesposter som läggs in idag är gratis.

2. Varför måste jag registrera mig?

Anledningen stavas: SPAM. Vi vill ha relevant material på virkeshandel.se och jobbar ständigt för att förhindra sk spamming, registrering är ett sätt att nå målet om 0% spam.
Tänk dock på att  det är mycket enkelt att registrera sig hos oss, det enda som egentligen behövs är en fungerande epostadress. Självklart är registreringen helt kostnadsfri.

3. Får jag tvåhundra telefonsamtal och 500 emails nu när jag lägger ut min virkespost?

Det beror på. Har du valt att lägga ut ditt telefonnummer kommer du säkert bli kontaktad. Epost kommer du troligen att få (det är tjänstens primära meddelandekanal), men vill du så är ju epost enklare att sålla mellan.

4. Kan jag vara anonym?

Vi rekommenderar det inte och det är enkom för din egen vinning. Däremot kan du välja att ex enbart skriva ditt förnamn i fältet för ditt namn samt inte lämna ut telefonnumret, då är du relativt anonym (om du vill alltså). Din epostadress lämnar aldrig ut såvida du inte själv vill lägga ut den.

5. Hjälp, min kartplupp hamnade i Kuala Lumpur!

Ja, detta kommer hända då och då. För att underlätta för dig så har vi gjort så att kartplaceringen baseras på vilken Plats/Ort, Postnummer och Län du själv fyller i när du lägger upp en post hos oss. Det är alltså väldigt viktigt att allt blir rätt och skriv bara ett ord i varje fält för att vara säker.
Du kan alltid gå in och ändra dina uppgifter genom din profil när du är inloggad, skulle det fortfarande vara fel efter att du ändrat är det så att den sk geokodningen inte känner igen ditt ortsnamn/din plats rätt. Försök då att välja en stad eller större plats i närheten så ska det fungera. Det viktiga är att du hamnar i rätt län och närmsta stad med din annons.

6. Jag vill avverka delar av min skog men vet inte hur jag ska göra, finns det tips?

Ja det gör det. Vill du ta reda på vilken sorts försäljning som passar bäst in på din skog och dig själv finns mycket att läsa på nätet. Vi rekommenderar mötesplatsen för skogsfolk, skogsforum samt Skogforsk Kunskap Direkt.

7. Hur länge finns min annons upplagd?

Det kan komma att variera, standard idag är 90 dagar.

8. Hur fungerar kategorierna egentligen?

Sajtens säljeskategorier är en blandning mellan sortiment och försäljningsformer.
De har tagits fram för att erbjuda så breda möjligheter som möjligt för säljaren och köparen.

Dessutom är försäljningsformerna fiktivt uppdelade för att erbjuda bra valmöjligheter.
Rotpost, Avverkningsuppdrag, Leveransrotköp och Leveransvirke är alla stipulerade försäljningsformer. Någon av dessa kategorier väljer du alltså att lägga din annons i om du redan bestämt dig för ett försäljningssätt.
Vill du vara lite bredare och kanske förhandla om den bästa försäljningsformen med köpare, då väljer du Slutavverkning eller Gallring.
Bioenergi och Rundvirke är sortimentrena kategorier. Här lägger du alltså in poster som bara innehåller ett sortiment.

  • Inlagt/månad

  • Kategorier

    • Inga kategorier